donderdag 22 december 2011

Sole and the Skyrider Band - Hello Cruel World (2011) ****(*)

Sole en The Skyrider Band tappen voor hun derde album uit een ander vaatje dan we van gewend zijn. Je merkt dat Sole geen lid meer is van Anticon en zijn onderdak heeft gevonden bij Fake Four Inc. De productie is dan ook verschoven van indie naar poppy zonder overdreven commercieel te zijn.

Hello Cruel World is ook veel veelzijdiger dan zijn voorgangers. In het openingsnummer Napoleon (over zijn vertrek bij Anticon) wordt samengewerkt met indierockband Xiu Xiu. Fire heeft een gezongen refrein dat van Akon zou kunnen zijn. Op We Will Not Be Moved krijgt Sole zelfs het gezelschap van een orkest. Mede door de geweldige productie lijkt Sole ineens wel in de 21ste eeuw te zijn geprojecteerd. Het beste nummer op het album is het ingetogen We Will not be Moved met samenwerking van Ceschi en Noah23. Deze track zuigt zich vast in je hoofd.

Sole brengt nog steeds intelligente rap met een boodschap, gaande van politiek tot zijn zorgen over deze wereld. Zijn woorden nodigen uit tot debat en reflectie. Alleen kan je er vanaf nu ook op dansen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten