zondag 11 december 2011

Sole : History

Sole is al een veteraan in the Business. Samen met rapper Pedestrian richtte hij Anticon Records op, een smeltkroes van weirde beatmakers (o.a. Alias) en alternatieve rappers (o.a. Themselves). In 1999 kwam zijn eerste album uit: Bottle of Humans. Sole is een zogenaamde "political rapper" of "Life Poet" die veel belang hecht aan zijn soms diepgaande lyrics.
In 2003 bereikte hij cultstatus met zijn tweede langspeler Selling Live Water. Dit album is een must-have voor elke liefhebber van het underground rapgenre (no fillers, all killers !). Sole verhuisde datzelfde jaar nog naar Barcelona om er twee jaar te blijven. In 2005 bracht hij opvolger Live from Rome uit dat de hoge verwachtingen niet helemaal kon inlossen.

Sole kwam terug naar Amerika om er samen te gaan werken met de band Skyrider. Ze vormen samen de groep Sole & The Skyrider Band en brachten in 2007 een album uit met dezelfde naam. De sound bleek echter veranderd, omdat de achtergrond voor Sole's lyrics werd verzorgd door live instrumenten. Dit was even wennen, maar het album is erg goed - een aanrader. In 2009 kwam Plastique uit, een mindere worp. In 2010 gingen Anticon en Sole uit elkaar. Sole kon zich niet meer terugvinden in de muziek die het label uitbracht (er waren amper nog rappers) en besloot zelf verder te gaan experimenteren. Sole zit ondertussen bij het kwaliteitslabel Fake Four Inc en bracht dit jaar samen met The Skyrider Band het album Hello Cruel World uit, waarover later meer.

Sole brengt ook geregeld zelf muziek uit onder zijn alias Man's Best Friend of zijprojecten Nuclear Winter en Desert Eagle.



 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten